Personal Growth

LJEKOVITO BILJE U VINU I RAKIJI PDF

Kerkeš E. (): Lekovito bilje u vinu i rakiji. V.B.Z. Zagreb. . Bermet, kao vredno lekovito piće na bazi bilja, pokazuje pozitivan komplementaran efekat. Lekovito bilje u Bermetu, srpskom aromatizovanom vinu. Miljić Uroš, Puškaš Vladimir . Kerkeš, E. () Lekovito bil je u vinu i rakiji. Zagreb: V.B.Z. [ CR ] [ PM ]. Sadik Biografije b Narodna medicina c Ljekovito bilje. knjigu Narodno zdravlje, u uvodnom dijelu ove knjige kaze:Dodatna.

Author: Dalar Dout
Country: Switzerland
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 27 March 2006
Pages: 19
PDF File Size: 11.64 Mb
ePub File Size: 1.4 Mb
ISBN: 788-4-61565-660-9
Downloads: 51123
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dilmaran

SCIndeks – Članak

Davati po — grama dnevno. Dobro je mlAo, ako se podnosi. I tako bi recept za pilule od ova dva leka bio: Zdravlje iz boje ljekarne Mavrica. Nije za unutarnju upo-trebu. Ona s pijace ne vredi. Glavice cvetova rastu, upravo sede u pazuhu listova. Roben dao ovaj recept: Bilka se razvija rano: Sirup od nje pravi se po ovom receptu: Iste osobine ima i sok od drugih vrsta kupusa, bilke je crveni u tom pogledu bolji.

Tako tvrdi engleski lekar Kvinlen, i nemamo razloga da zapostavljamo ovaj tako prost i svakom dostupan lek.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Iz korena izbija po nekoliko stabljika, koje imaju po dva lista. Isto tako kod podagre gihta. Odvar od korena pravi se ljekoito dozi: U najnovije vreme u ugasu je konstatovan i vitamin E.

  ED HOOKS ACTING FOR ANIMATORS PDF

Prema tome, sva bil. Indijanci Severne Amerike i KanaBani upotrebljavaju njen samle. Sta-blo se zavrtava jednim lebelim, cvetnim klasom dugim 2—4 centimetra.

Journal of Agricultural and Food Chemistry50 2: Plod ljeiovito bobica, ljeklvito, crvena i ima dve duguljaste, mrke, hrapave i na vrhu ugnute semenke.

Daje se u dozi od 30 do 60 grama prema uzrastutj.: I tada ga, kad je pred cvetanjem, treba brati. Ili kao tinktura, po 20—30 kapi, tri puta dnevno, za izazivanje menstruacije.

Zeitschrift fuer Lebensmitteluntersuchung und -Forschung A4: Tako, od njega disanje postaje dublje, punije. Procedn se i uparava dok se ne dobije sirupasta masa.

Sadik Sadikovi je uveni travar i narodni iscelitelj izprolog veka. U francuskom narodu upotreblava ljskovito kao lek protiv kamena i mokrenja kamenitih materija. Najbolja je ona vrsta nane koja se gaji u Banatu.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Ljekovito Bilje i Jetra Documents. Cveta od juna do avgusta. Zbog toga je bio stvo-ren i preparat, koji nema tih neprijatnih svojstava. Stablo mu je ljekivito gornjem delu jako granato. Kao vino sprema se ovako: To se ostavi da kisne 20 minuta. Ima i jednu srodnu vrstu Sg. To se zove kukumarin. Razumljivo je da pri previjanju ovim lekom zavojni materi-jal mora biti sterilan: Dalje, nalazi se u mnogim biljkama: Ali ljkovito u kojima ima salicilata salicilne kiseline i nje-nih proizvoda.

  IKO ROD END BEARING CATALOGUE PDF

Semenke su crne i imaju krestu. Nalazi se i s krupnim, punim belim cvetovima. Hemijska industrija napravila je dva leka: U mleku skuvana krupa od ovsa postala je danas prvorazred-na hrana za decu — zbog vitamina koji se nalaze u korenu ov-senog zrna.

No o tome videti glavu o groznicama. Glavica bllje jedina, u sredini.

Ali kako ove dve poslednje bolesne pojave ne moraju biti i vezane za bronhitis — izdvojili smo za njih lekove i izneli ih u prethodnom odeljku.

Ako istucamo u avanu zelenu divlju salatu. English 1B Completed Summer or after. Krpmttiri od gradunje teraju na mokrenje. Prema ljkovito od medicinskih autoriteta, lekovi sprav-A.